Andres*

Afgelopen jaren zaten wij rond deze tijd meestal op Bali. We ruilden de oranjebitter graag in voor een StormPaleAle op het strand en de alom aanwezige blauwe lucht namen we dan graag op de koop toe. Een beetje golfen, een mooie duik maken en vooral erg lekker eten. We hebben nu Koninginnendag weer eens meegemaakt en Ajax kampioen zien worden, maar ik weet zeker dat we dat niet gemist zouden hebben in RumahDamai. Nu ligt Andres lekker languit aan het zwembadje na te denken over zijn nieuwe kaart. Ik heb hem uitvoerig geinstrueerd waar te gaan eten. Hij is chefkok mét Michelinster en heeft meestal wel een gerecht met een touch van het Verre Oosten op zijn menukaart staan. U kent ze wel: de tonijn met wasibi, de souffle van serreh of iets met groenetheeijs. Dat kan nu alleen nog maar beter worden. Bij Sarong zal hij zeker inspiratie hebben opgedaan, maar ik hoop vooral dat hij ook ging eten bij Ibu Eni. Een keuken van niks, maar de schredded chicken of de crispy fish is onnavolgbaar. Bij het afrekenen zal hij zéker even achter zijn oren krabben, want voor dat geld heb je in zijn prachtige restaurant misschien nét een piepklein voorgerechtje. Afgezien van de TL verlichting en de brommende ventilator boven je hoofd heeft Ibu Eni een top restaurant! Ik zou u graag de link doorgeven, maar van Internet heeft ze nog nooit gehoord verwacht ik. Ik mis het een beetje, dat mag u best weten. Vanavond gaan we mijn verjaardagskadootje verzilveren bij de Lotus Lounge in Harderwijk. Ik ga weer voor de gestoomde coquilles met knoflook denk ik en verheug me op het groenetheeijs. Geniet er nog even van Andres en proef! dicktipt: Restaurant Anna

12 thoughts on “Andres*

  1. Sorry,
    ik ben even duizelig van alle weelde die je beschrijft.
    Wat een wereld van zelfverwennerij.
    Voortdurend cadeautjes voor je zelf en je lover kopen.
    Tja, dat is dus ook een manier van leven.
    Maar dat mag allemaal in Nederland. Het is je gegund ook, zeker!
    Vrijheid.
    Ik hoop dat het jullie het geluk brengt dat je na lijkt te streven.

    • Klopt, weelderig verleden. Even over, maar nog niet opgegeven. Vanavond was een cadeautje van mijn oudste zoon. Uiterst lekker en gezellig. Ik streef inderdaad vooral geluk na, en dat is al lastig genoeg. x

  2. Gelukkig ben ik heel eenvoudig gebleven. Als voorgerecht bij Anna is mijn tip: Truffelrisotto met gebakken Kalfswang. Wens Adres veel sterkte op deze zware missie.

  3. Dick ik moet steeds denken aan wat Selma zegt en wil je toch ook de andere kant geven van die Calvinistische woorden.
    Het is een verrukkelijk privilege om de geur, kleur en smaak van kwaliteit te kennen. Even verrukkelijk het verlangen.
    Niemand kan het je afnemen.
    .

    • Voortdurende zelfverwennerij klonk inderdaad wat zuur, maar ze bedoelt het goed… (het was een mooie avond)

      • Fijn dat je het leuk hebt gehad.
        En ik ben vanochtend een pakje gerookte zalm bij Dirk gaan halen, voor weinig, best oké, mierikwortel had ik nog in huis, met sla van de voedselbank en geroosterde kadetten, het was heerlijk. 😉

Comments are closed.