64 cm

13005631-klusjesman-hond-met-gele-duimstok

Gisterenavond, op een feestje met veel gezellige mensen in een wat kleine ruimte realiseerde ik mij weer eens hoe klein een vierkante meter is. Ik ben niet schuw en bíjna nergens vies van, maar mensen komen wel eens té dichtbij. Het is beslist een aardige vent die ik al jaren ken. Zo iemand met een vrolijke grote bek. De vlotte, populaire verkoper.   De ruimte was al wat klein en vol, en met iedere zin kwam hij nog wat dichter maar me toe en ik stond letterlijk met de rug tegen de muur. Hij sprak hard genoeg en ik ben nog niet doof, maar ik heb wel eens lekkerder gedanst, zeg maar. De mens is oneerlijk; van de ene kan je meer hebben dan van de ander. Feit is dat je graag zelf de mensen uitzoekt die je in jouw vierkante meter toelaat. Op hetzelfde feestje was er een aardige blonde vrouw die ik wel ergens van kende. Ze kwam naar me toe om me te begroeten of ik liep gewoon in de weg. Bij het min of meer obligate zoenen zei ze kordaat: één. Daar heb ik vannacht nog even over na liggen denken. Mijn moeder had daar ook een hekel aan. Gezoend worden door mensen die ze liever een hand gaf. Nou, eentje dan. Tijdens een familiebijeenkomst waar ze om die reden tegenop zag hebben we eens een button voor haar gemaakt met de tekst: Liever niet zoenen. Dat werkte prima. Van de aardige dame van gisterenavond vroeg ik mij af of ze categorieën hanteert. Vreemden nul, bekenden één, vrienden twee, familie en goede vrienden drie en zo door tot aan de intieme tongcategorie. Ik vind dat prima. Die onzinnige gewoonte om iedereen driemaal zo’n vluchtige Gooise schmack op te dringen zowel bij het komen als het gaan is ook volstrekt achterhaald. Ik stop ermee. Ze nemen maar een huisdier. Vanaf vandaag heb ik voor u, afhankelijk van onze band, nog slechts drie mogelijkheden: Een warme hand, één koele kus of vet tongen. En direct daarna graag weer snel uit mijn vierkante meter! dicktipt: t.m. 64 cm.

20070403_personal_space_comfort_zones

eyechart_t_shirt_youve_invaded_my_personal_space-r31d0bc17b7d84df382b53fd3c685db40_8naxt_512

 

7 thoughts on “64 cm

 1. Je snapt er niets van.
  Het is een typische Nederlandse, Calvinistische gedachte.
  Hoe minder kussen, hoe minder achting.

  Nee man!
  één. Als het telt.

 2. Ik heb ook niet graag mensen te dichtbij,…..alleen de mensen die ik graag heb,…ben ook niet echt mega-sociaal te noemen, dus liever wat afstand, maar eens je in mijn hart zit, mag je zo dicht als je wil,….:-)

 3. Het was een geweldig feestje en ik zag ook dat je geen kant op kon met die luidruchtige verkoper self made man…maar waar moest je heen, er waren overal luidruchtige “”belangrijke”” mannen, je kon geen kant op. Gelukkig was er nog wat wijn en waren er vrouwen in overvloed maar die stonden allemaal te praten over dingen die je niet aangaan, en ze allemaal 3 x zoenen zat er ook niet in deze keer. Het was een geslaagd feest en Ellen en ik zaten ’s nachts nog in het ziekenhuis om een uurtje of 3 omdat één vd gasten onwel geworden was en door hoofdcommissaris in uniform en door een bekende vip-tandarts met z’n blonde vrouw afgevoerd was. Vanochtend ben in bij de patient geweest, hij lag er goed bij tussen 2 gedateerde dames op de afdeling interne geneeskunde. Hij had spijt dat hij niet fatsoenlijk afscheid had kunnen nemen van alle gasten en vroeg of ik iedereen een kus namens hem had gegeven… Nou en of !!!

Comments are closed.