regeren

regeren is vooruitzien

Zoals de naam van ons clubblad min of meer verraadt vinden wij het kennelijk belangrijk dat de voortgang van de COV zo goed mogelijk is gewaarborgd. De A.C. probeert een langere termijnvisie te realiseren en een positiefkritisch lid als de heer Helderman jaagt ons terecht de barricaden op om concerten in de toekomst financieel mogelijk te houden. Het koor zelf verjongt (gelukkig) maar relatief langzaam. Het bestand aan sponsors van concerten en sinds kort ook van Continuo zullen wij jaarlijks moeten verjongen en aanvullen. Dit jaar zijn we uitstekend geholpen door bas Bosch en wie weet kunnen wij hem zelfs voor een jaartje extra strikken. Wilt u dezelfde aandacht en waardering? Meldt u zich dan aan voor een bescheiden advertentie of zoek voor ons in uw omgeving naar een adverteerder voor volgend jaar. Afhankelijk van het formaat kost een advertentie tussen € 250,- en € 500,- per jaar.

Bij de redactie kwamen een stuk of tien oplossingen binnen op de riemer&walinga muziekprijsvraag . Elders vindt u de winnaar, het antwoord en een nieuwe vraag van Jurriaan. Mevrouw Edith Falger schreef een interessante bijdrage in de serie “even solo” en gaf de pen door aan ………… waarvan wij ook veel verwachten.

De run op kaarten voor het concert in de voorverkoop verliep (als altijd?) hectisch.

Er deden zich taferelen voor als vroeger bij de uitverkoop. Dit jaar nog zonder slaapzakken en vechtpartijen, maar ik voorzie voor volgend jaar nog langere rijen. Mijn licht commerciële achtergrond brengt mij op risicovolle ingevingen: prijsverhoging, een grotere kerk, of twee concerten. Een combinatie van de eerste en de laatste lijkt aantrekkelijk en met wat extra p.r. wellicht ook haalbaar. Na zo ’n lange periode van repeteren is een enkele uitvoering wel erg snel voorbij.

Helaas is het achtergrondkoortje met vrijwilligers vast en zeker een stuk kleiner dan het koor dat tijdens een concert op de planken staat. Wist u dat tenor Hein Verburg tijdens het concert ónder zijn zwarte pak een stofjas draagt om zo snel mogelijk na het applaus aan het afbreken te kunnen beginnen? Sowieso dienen wij zuinig te zijn op het toch al schaarse fenomeen tenoren, maar koorleden als “Hein en de zijnen” verdienen eeuwige roem. Tenslotte: Velen was het al opgevallen dat de alten en met name de achterste rij, tijdens het concert met veel elan en zelfvertrouwen hun partij zongen. Vooral nadat ik met mijn broekriem beide podiumdelen onlosmakelijk aan elkaar vastsjorde kwam zelfs het “Voca me” er evenwichtig uit. Waar me overigens wėl de broek van afzakte was de geringe hoeveelheid koorleden aan de bar bij Baars. Het eendrachtig samen versnaperen na afloop van een concert is nog geen usance. Voor 27 november as. vanaf 22.30 uur heb ik toch maar weer alvast een tafeltje besteld. Regeren is vooruitzien!

dick leene. continuo, maart 2004