alter ego

Valsebas®

Alter ego.

Lang geleden in 2006 schreef Valsebas® een onaardig stukje over de pikorde in het tenorenvak en sindsdien is er geen tenor meer weggelopen. Een paar repetities geleden viel mij op dat een kersverse alt probeerde een plaatsje te bemachtigen in het overvolle altenvak. Ze probeerde drie lege stoelen, maar werd driemaal vriendelijk doch dringend verzocht een andere plek te zoeken. Deze plaats was al jaren bezet. “Wij zitten altijd naast elkaar.” zeiden alle alten in koor, terwijl ze zich nóg wat breder maakten. Het kwam niet erg gastvrij over! Eigenlijk is het een wonder dat de aardige alt nog steeds komt! Ze moet wel erg veel van zingen houden. Ook Valsebas® zit best graag op een vast plekje tegen de tenoren aan, maar is ooit een beetje opgevoed. Volgens mij zijn er geen gereserveerde plaatsen, al zit je al 80 jaar op een plek. Wat mij betreft: Weg met de pikorde! Neem een nieuw lid een beetje hartelijk tussen u in volgende keer, dat bijkletsen kan wel weer in de pauze. Het COV moet ook de volgende 80 jaar harmonieus halen!

Nu ik toch weer aan het zeuren ben, moet me nog iets van het hart.

Kan iemand mij uitleggen waarom we nog steeds niet het goede voorbeeld van het Veluws Oratorium hebben opgevolgd? Ik meldde u eerder dat men daar, eens in de maand, na de repetitie een glas wijn schenkt met een lekker hapje erbij. Onze eigen voorzitter blijft bijna altijd het langst hangen! Nu we geheel onafhankelijk zijn geworden van de contactgestoorde conciërge kan dát geen excuus meer zijn om af en toe één enkel bloemetje buiten te zetten. Op toerbeurt verzorgen in ’t Harde twee mensen de “catering”. Fris, bier en wijn kosten volgens mij € 1,50 per glas en de hapjes zijn gratis. Onze ruimte leent zich er prima voor!

We repeteren per slot van rekening niet voor niets in een kantine!

De frisdrankautomaat staat er toch al! Mijn voorstel voor de ALV is om op de laatste maandag van de maand zo’n nazit te organiseren van een half uurtje. Een jaar lang op “proef”! Ik heb begrepen dat vooral alten erg gezellig zijn met een borrel op! Het lijkt mij geweldig om de repetitie die begint met het lied van de week, te eindigen met de borrel van de maand! Ik ben vrijwilliger voor de eerste cateringbeurt, samen met Marianne!

Valsebas®

maart 2009.