knusse klussers

Redicktioneel®

Knusse klussers m/v

Voor 2006 wens ik u van alles het allerbeste toe! Naast gezondheid en geluk wens ik u graag een knus 2006 toe. Als ik terugblik op onze concerten, en met name de Belshazzar, vind ik het eerlijk gezegd maar een uiterst kille, saaie vertoning.

Ziezo, dat is eruit! Vanzelfsprekend hebben lege zijbeuken en lege banken in de kerk hiertoe bijgedragen. De koor-, orkest- en solistenopstelling waren muzikaal gezien vast en zeker verantwoord, maar gaven een akelig, onsamenhangend decor.

Ik geef toe een versierder te zijn, en houd van kleuren, waxinelichtjes, bloemen en theater. Mogelijk mede veroorzaakt door jarenlange ervaring als etaleur en decorateur in de damesmodebranche. Belichting en vlakverdeling zijn hierin De fotograaf heeft zich in uiterst creatieve bochten moeten wringen om wat sfeerfoto’s te kunnen maken. Tevergeefs. De Grote Kerk is op zichzelf natuurlijk indrukwekkend en kan, mits goed gebruikt een schitterende achtergrond vormen. Op de schoenen van Gilles na zag het koor er uit om door een ringetje te halen. Overwegend grijs en redelijk ter been, maar ook smaakvol en gedistingeerd. Kijk op de nieuwe voorpagina van Continuo en zie de prachtige dramatische opstelling van het koor. Daar was met kunstenaars oog aan gewerkt! Daar stond een koor! De solisten kunnen hun allermooiste glittergewaden aantrekken, maar tegen deze rommelige achtergrond zijn ze kansloos.

We hebben de laatste jaren te maken met teruglopende kaartverkoop. Onze concerten moeten concurreren tegen prachtige tv reportages en studio-opnamen.

Wij zullen onszelf veel beter moeten verkopen in de toekomst. Het repertoire en het niveau verdienen een betere aankleding. Ons inmiddels bevriende zusterkoor Caprice gebruikt videoschermen voor mooie close-up beelden en wij zullen dat vermoedelijk gaan overnemen. Om onze COV concerten “vol” te krijgen in de schaduw van die van “onze” Stichting Bach Passionen zullen wij alle zeilen moeten bijzetten. Dirigent en A.C zullen er al het nodige aan doen om een muzikaal verantwoord eindproduct te brengen. Hein en de zijnen bouwen een iedere keer weer degelijk podium. Ik pleit ervoor om vanaf nu de algehele presentatie in handen te geven van een team knusse versierders m/v, die passend binnen onze zelf opgelegde beperkingen, zorgen voor een sfeervolle aankleding van podium en zaal. Wij behoeven in absolute zin niet te verjongen, maar kunnen veel doen aan de algehele uitstraling. Het kan wat knusser!

dick leene. continuo, januari 2006