zwart/wit

Redicktioneel®

zwart / wit.

Een nieuwe omslag voor Continuo. Het vorige ontwerp van Corrie Bleeker heeft zijn werk prima gedaan, waarvoor onze hartelijke dank. Het jaar 2006 vraagt om een andere aanpak. Vanaf nu geen vage plaatjes en praatjes meer, maar uitgesproken standpunten in zwart / wit.

Onze oproep voor vakantieverslagen leverde een aantal verassende ingezonden stukken op. De laatste in deze serie treft u aan op pagina xx. Dankzij enig aandringen bij inmiddels bekend schrijftalent kunnen we opnieuw ontdekken wat koorleden in het dagelijks leven zoal bezighoudt. Zie de diverse ingezonden bijdragen. Theo deelt vanaf nu zijn Heldere momenten met ons in zijn gelijknamige column. Mag ik alle andere leden hierbij uitdagen in de volgende Continuo zwart op wit te zetten wat voor u het meest bijzondere moment was van het Belshazzar concert? Ook zonder sponsor belonen wij de meest aansprekende inzending. Laten wij Edith eens belonen met dertig pagina’s Continuo in januari!

Na jaren van trouwe dienst is onze zwarte begeleidingspiano zijn plaats ontzegd. Zwaar ontstemd over het toch nog plotselinge einde van zijn carrière staat hij achter het rolluik te wachten of iemand hem nog wil hebben misschien. Tevergeefs tot op heden. Een sopraan of tenor kan altijd nog een aantal jaren respectievelijk als alt of bas een toontje lager zingen. Voor een piano die zijn bereik onherstelbaar zag zakken is er normaalgesproken geen tweede leven. Ons oude klavier daarentegen verdient een eervol afscheid.

Met adoptie van een of meer toetsen kunnen wij wellicht allemaal een bijdrage doen aan het pianofonds voor aanschaf van een splinternieuwe Yamaha. Zo krijgt de oude piano een waardig einde bij het realiseren van zijn opvolging en klinkt hij straks door in de onberispelijke klank van de nieuwe.

Met uw toets heeft u dan een aandeel in de oude, maar ook in de nieuwe piano.

Voor de prijs van € 10,- koopt u een witte- en voor € 30,- een zwarte toets.

Onder de aandeelhouders kan het bestuur wat prijzen verloten. Vanzelfsprekend mogen ook niet-koorleden meedoen! Als hij nog steeds niet is verkocht tenminste….

Doe iets goeds, koop een toets!

Vanaf deze plaats nog even een geheugensteuntje voor de mannen. Nog even en we staan weer volop in de schijnwerpers om voor een uitverkocht huis de sterren van de Hema te zingen. Bij deze Hema zijn tegen aantrekkelijke prijzen zwarte sokken en witte overhemden verkrijgbaar, alsmede dekkende zwarte schoensmeer en kaftpapier. Meldt zomogelijk even aan de bedrijfsleidster dat u van het COV bent, dan levert dat mogelijk nog een advertentie op in de toekomst. Overigens ben ik er pas kortgeleden achtergekomen dat de letters C.O.V. blijkbaar niet staan voor “Colbertje, Overhemd, Vlinderstrik”.

dick leene. continuo, november 2005