mooi

Redicktioneel®

Mooi!

Ons wekelijkse repetitieonderdak staat al maanden in de steigers. Het door betonrot en ander verval aangetaste schoolgebouw wordt grondig gerenoveerd. Een veilige, op maat gemaakte hoes, beschermt onze kersenhouten Yamaha tegen stof en andere bouwschade. Een grote, groene schutting maakt de dagen nog korter dan ze al zijn.

Maar het wordt mooi!

Niet alleen ons “huis”, maar ook onze huisstijl staat in de steigers.

Een nieuw veelkleurig logo met zwierige krullen siert het briefpapier, de affiches en straks ook de website. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of ook de groepsfoto op de buitenpagina van Continuo door de algehele vernieuwingsdrang heeft moeten wijken. Kijk nog maar eens goed; als u er nog opstaat was het misschien wel de laatste keer!

Maar het wordt mooi!

Bij ons vorige concert is een voorzichtig begin gemaakt met het “verbouwen” van de Grote Kerk, vanzelfsprekend zonder blijvende schade aan te richten. Met wat bloemstukken en koperblazers werd langzaam maar zeker renovatie van ons koorimago in gang gezet. Voor het Mendelssohn concert zal de AC op dezelfde stijlvolle weg nóg een klein stapje verdergaan. De koster verbiedt brandgevaarlijke waxinelichtjes. We gaan hem nu verrassen met elektrische exemplaren. Vijftig stuks om te beginnen. (Bedankt firma Griffioen!) Het wordt mooi!

Met het kamerkoor mogen we af en toe in de Oude Kerk aan de Putterweg in Ermelo zingen. Mij bevalt dat altijd uitstekend. Het prachtige monument heeft van zichzelf al iets intiems, zelfs al is hij half gevuld. De AC overweegt wel eens voor kleinere concerten een andere kerk kiezen. Deze mooie Oude Kerk komt dan helaas niet in aanmerking, omdat ons grote koor er niet in zou passen. Graag daag ik de koorleden die hier verstand van hebben uit, om gebruikmakend van de alt- en sopraan podia, een opstelling te verzinnen die wél past. De delen zullen dan niet naast, maar achter elkaar komen te staan, vanzelfsprekend op een verhoging. Voor het achterste en dus hoogste deel zoeken we tenoren en bassen die geen hoogtevrees hebben. Het is even klimmen, maar het wordt wél mooi!

dick leene, november2006